互联网 www.en8848.com.cn
 

英语六级

考试经验|六级词汇|六级作文|六级阅读|六级翻译|六级真题|六级语法|六级口语|六级听力|

2013年12月大学英语六级考试改革样题:听力部分-短文理解

yuanli00 于2013-10-16发布 l 已有人浏览
增大字体 减小字体
自2013年12月起,英语四六级考试题型将发生局部调整,具体调整如下: 1. 完型填空彻底取消; 2. 听写,复合式听写考

    2013年12月大学英语六级考试改革样题:听力部分-短文理解

    Section B
    Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage,you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

    注意:此部分试题请在答题卡 1 上作答。

    Passage One
    Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.

    16. A) Iced coffees sold by some popular chains are contaminated.
    B) Some iced coffees have as many calories as a hot dinner.
    C) Some brand-name coffees contain harmful substances.
    D) Drinking coffee after a meal is more likely to cause obesity.

    17. A) Have some fresh fruit. C) Exercise at the gym.
    B) Take a hot shower. D) Eat a hot dinner.

    18. A) They could enjoy a happier family life.
    B) They could greatly improve their work efficiency.
    C) Many embarrassing situations could be avoided.
    D) Many cancer cases could be prevented.

    Passage Two
    Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.

    19. A) It has attracted worldwide attention.
    B) It will change the concept of food.
    C) It can help solve global food crises.
    D) It will become popular gradually.

    20. A) It comes regularly from its donors.
    B) It has been drastically cut by NASA.
    C) It has been increased over the years.
    D) It is still far from being sufficient.

    21. A) They are less healthy than we expected.
    B) They are not as natural as we believed.
    C) They are not as expensive as before.
    D) They are more nutritious and delicious.

    Passage Three
    Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
    22. A) Writing articles on family violence.
    B) Hunting news for the daily headlines.
    C) Reporting criminal offenses in Greenville.
    D) Covering major events of the day in the city.

    23. A) It has fewer violent crimes than big cities.
    B) It is a much safer place than it used to be.
    C) Assaults often happen on school campuses.
    D) Rapes rarely occur in the downtown areas.

    24. A) They are very destructive.
    B) There are a wide range of cases.
    C) There has been a rise in such crimes.
    D) They have aroused fear among the residents.

    25. A) Offer help to crime victims.
    B) Work as a newspaper editor.
    C) Write about something pleasant.
    D) Do some research on local politics.

    【短文理解参考答案】

    Section B
    16. B 17. C 18. D 19. C 20. D
    21. B 22. C 23. A 24. B 25. C

    【短文理解听力理解原文】

    Section B
    Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage,
    you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

    Passage One
    Enjoying an iced coffee? Better skip dinner or hit the gym afterwards, with a cancer charity warning that some iced coffees contain as many calories as a hot dinner.
    The World Cancer Research Fund (WCRF) conducted a survey of iced coffees sold by some popular chains in Britain including Starbucks, Caffe Nero and Costa Coffee to gauge the calories as studies increasingly link obesity with cancer.
    The worst offender — a coffee from Starbucks — had 561 calories. Other iced coffees contained more than 450 calories and the majority had in excess of 200.
    Health experts advise that the average woman should consume about 2,000 calories a day and a man about 2,500 calories to maintain a healthy weight. Dieters
    aim for 1,000 to 1,500 calories a day.
    “The fact that there is an iced coffee on the market with over a quarter of a
    woman’s daily calories allowance is alarming,” Dr. Rachel Thompson, science program manager at London-based WCRF, said in a widely-reported statement.
    “This is the amount of calories you might expect to have in an evening meal, not in a drink.”
    The WCRF has estimated that 19,000 cancers a year in Britain could be prevented if people lost their excess weight, with growing evidence that excess body fat increases the risk of various cancers.
    “If you are having these types of coffee regularly, then they will increase the chances of you becoming overweight, which in turn increases your risk of developing cancer, as well as other diseases such as heart disease,” she added.

    Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
    16. What warning did some health experts give?
    17. What does the speaker suggest people do after they have an iced coffee?
    18. What could British people expect if they maintained a normal body weight according to the WCRF?

    Passage Two
    In a small laboratory at the Medical University of South Carolina, Dr. Vladimir Mironov has been working for a decade to grow meat.
    A developmental biologist and tissue engineer, Dr. Mironov is one of only a few scientists worldwide involved in bioengineering “cultured” meat.
    It’s a product he believes could help solve future global food crises resulting from shrinking amounts of land available for growing meat the old-fashioned way.
    Growth of cultured meat is also under way in the Netherlands, Mironov told Reuters in an interview, but in the United States, it is science in search of funding and demand.
    The new National Institute of Food and Agriculture won’t fund it, the National Institutes of Health won’t fund it, and NASA funded it only briefly, Mironov said.
    “It’s classic disruptive technology,” Mironov said. “Bringing any new technology on the market, on average, costs $1 billion. We don’t even have $1 million.”
    Director of the Advanced Tissue Biofabrication Center in the Department of Regenerative Medicine and Cell Biology at the medical university, Mironov now primarily conducts research on tissue engineering, or growing, of human organs.
    “There’s an unpleasant factor when people find out meat is grown in a lab. They don’t like to associate technology with food,” said Nicholas Genovese, a visiting scholar in cancer cell biology.
    “But there’re a lot of products that we eat today that are considered natural that are produced in a similar manner,” Genovese said.

    Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
    19. What does Dr. Mironov think of bioengineering cultured meat?
    20. What does Dr. Mironov say about the funding for their research?
    21. What does Nicholas Genovese say about a lot of products we eat today?

    Passage Three

    Florence Hayes is a journalist for the Greenville Journal, the daily newspaper in town. Specifically, she covers crime in the Greenville area. This responsibility takes her to many different places every week—the police station, the court and the hospital. Most of the crimes that she writes about fall into two groups: violent crimes and crimes against property.
    There isn’t much violent crime in a small town like Greenville, or at least not as much as in large urban areas. But assaults often occur on Friday and Saturday nights near the bars downtown. There’re also one or two rapes on campus every semester. Florence is very interested in this type of crime and tries to write a long article about each one. She expects that this will make women more careful when they walk around Greenville alone at night. Fortunately, there’re usually no murders in Greenville.
    Crimes against property make up most of Ms. Hayes’ reporting. They range from minor cases of deliberate damaging of things to much more serious offenses, such as car accidents involving drunk drivers, or bank robberies. But Florence has to report all of these violations, from the thief who took typewriters from every unlocked room in a dormitory to the thief who stole $1 million worth of artwork from the university museum.
    Ms. Hayes enjoys working for a newspaper, but she sometimes gets unhappy about all the crimes she has to report. She would prefer to start writing about something more interesting and less unpleasant, such as local news or politics. Maybe next year!

    Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
    22. What is Florence Hayes’ main responsibility as a journalist?
    23. What does the speaker say about security in Greenville?
    24. What do we learn about crimes against property in the Greenville area? 25. What would Florence Hayes prefer to do?

    喜欢就顶

    相关英语学习内容2013六级新题型听力部分-短文理解

    本文评论
    您还能输入300

    六级听力头条

    更多>>六级听力最新更新

    更多>>英语六级最新头条

    英语六级最新推荐

    电视相亲节目-2012年12月大学英语六级作文预测及范文

    2012年12月英语六级作文预测:电视相亲节目

    2012大学英语六级热点作文预测之电视相亲节目话题:1. 目前电视相亲节目很流行 2.
    从“我绝不嫁给你”的英语表达,看能能否过四六级写作

    从“我绝不嫁给你”的英语表达,看能能否过四六级写作

    就一句简单的话,就能看出你是高中水平还是四六级水平或者GRE水平,这句话,你会用英语

    英语六级阅读排行