课堂英语

专业四级专业八级中考英语高考英语自考英语托福托业公共英语GREGMAT

2005年高考英语听力天津卷MP3下载及文本

della1 于2013-05-22发布 l 已有人浏览
增大字体 减小字体
2005年高考英语听力mp3真题和MP3下载,供需要参加高考的学生学习
    小E英语欢迎您,请点击播放按钮开始播放……

第四部分:听力(满分30分)
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A. £19.15. B. £9.15. C. £9.18.
答案是B.
67. What color might the man’s shirt be?
A. White. B. Brown. C. Orange.
68. What prevented the man from hearing properly?
A. Trouble with his ears.
B. Trouble with the manager.
C. Trouble with the sound system.
69. What does the man usually do on Saturday?
A. Paint pictures. B. Have a rest. C. Work at home.
70. What happened to the man?
A. He took the wrong bus. B. He missed his bus stop. C. He didn’t catch the bus.
71. What does the woman tell her son to do?
A. Keep his room in order. B. Do his homework today. C. Throw away his dirty socks.

第二节 (共15小题;每题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。

听第6段材料,回答第72和第73小题。
72. What are the man and the woman talking about?
 A. How paper is made from trees.
 B. How much paper Americans use.
 C. Why so much paper is used.
73. How many trees do Americans cut down in one year?
A. 50 million. B. 85million. C. 850 million.
 
听第7段材料,回答第74至第76小题。
74. What are the man and the woman doing?
A. Camping in the woods. B. Looking at the photos. C. Putting up a tent.
75. What does the woman say about the tent?
A. It doesn’t seem very big. B. It looks comfortable. C. It looks rather funny.
76. Why does the man think they had good time?
 A. It was the first time they had slept in a tent.
 B. They caught a few fish in the river.
 C. The comping trip was a great experience.

听第8段材料,回答77至第79小题。
77. Where does this conversation probably take place?
A. In a post office. B. In a restaurant. C. In a department store.
78. Why doesn’t the woman choose the bowl?
A. It’s not easy to take it home.
B. She’s not satisfied with its design.
C. Blue and white are not her favorite colors.
79. What is the woman likely to buy?
A. A tablecloth. B. a silver plate  C. A suitcase.

听第9段材料,回答第80至第83小题。
80. How does the woman feel at the beginning of the conversation?
A. Calm. B. Happy. C. Bored.
81. What is the woman’s first response to the man’s suggestion?
A. She thinks it is a good idea. B. She doesn’t show much interest. C. She wants to read about art first.
82. Which city will the art exhibition go to next?
A. Chicago. B. New York. C. Los Angeles.
83. What are the man and the woman probably going to do?
A. Visit the exhibition. B. Study modern art. C. Buy the exhibition tickets.

听第10段材料,回答第84至第86小题。
84. What was one of the reasons for the man to study in Paris?
 A. It was easier to enter a medical school there.
 B. Central Europe had the best medical schools.
 C. There were three good medical schools in Paris.
85. How did the man improve his French?
A. By staying with a local family. 
B. By studying in his own country.
C. By helping the local families
86. Which of the following is TRUE about the man?
 A. He graduated from a top university.
 B. He remained healthy by walking to school.
 C. He didn’t plan to live close to the school.

听力部分答案:
听力理解(共两小节,20小题,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)
67. C  68. C  69. C  70. B  71. A  
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
72. B 73. C 74. B 75. A 76. C 77. C 78. A 79. B 80. B 81. B 82. C 83. A 84. A 85. A 86. B

 

 1 2 下一页

分享到

添加到收藏

高考英语排行